Μια pizza για vegetarians και για vegans. Εύκολη και πεντανόστιμη. Ιδανική πίτσα και για όσους νηστεύουν.
Υλικά
Για τη ζύμη
10 γρ. μαγιά ξηρή
180 ml νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το πέστο
50 γρ. ρόκα, φρέσκα φύλλα
20 γρ. κουκουνάρι
1/2 σκ. σκόρδο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ρόφημα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
1 μελιτζάνα
5-6 μανιτάρια champignon, μεσαία
300 γρ. τόφου
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com