Κέικ μπαχαρικών με σάλτσα λεμονιού - Μυρωδάτο και πολύ νόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Αυτό το κέικ είναι πολύ διαφορετιό από όλα τα άλλα και αξιζει να το δοκιμάσετε. Τη διαφορά κάνει η σάλτσα λεμονιού.
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
6 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), τους σπόρους
1/2 κ.γ. κόλιανδρο, τους σπόρους
12 κόκκους πιπεριού
2 κ.σ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
160 γρ. γάλα, φρέσκο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για την σάλτσα λεμονιού με μπαχαρικά
100 γρ. νερό
50 γρ. γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
κάρδαμο (κακουλέ), 4 σπόρους του
1/3 κ.γ. κόλιανδρο, τους σπόρους
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. γλυκόζη
κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, λίγο, προαιρετικά για καλύτερο χρώμα
Για τη διακόσμηση
αμύγδαλα φιλέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com