Κέικ μπαχαρικών με σάλτσα λεμονιού - Μυρωδάτο και πολύ νόστιμο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Αυτό το κέικ είναι πολύ διαφορετιό από όλα τα άλλα και αξιζει να το δοκιμάσετε. Τη διαφορά κάνει η σάλτσα λεμονιού.

Υλικά:





200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου



260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



4 αβγά



6 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), τους σπόρους



1/2 κ.γ. κόλιανδρο, τους σπόρους



12 κόκκους πιπεριού



2 κ.σ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη



160 γρ. γάλα, φρέσκο



400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ



1 πρέζα αλάτι







Για την σάλτσα λεμονιού με μπαχαρικά





100 γρ. νερό



50 γρ. γάλα



2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική



4 κ.σ. χυμό λεμονιού



ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι



κάρδαμο (κακουλέ), 4 σπόρους του



1/3 κ.γ. κόλιανδρο, τους σπόρους



1 κ.γ. κορν φλάουρ



1 κ.γ. γλυκόζη



κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, λίγο, προαιρετικά για καλύτερο χρώμα







Για τη διακόσμηση





αμύγδαλα φιλέ



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved