Νόστιμες και τραγανές αγκινάρες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού. Ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές.
Υλικά
Για τις αγκινάρες
750 γρ. αγκινάρες
πιπέρι
αλάτι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1-2 κλ. δεντρολίβανο
Για το κουρκούτι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
αλάτι
2 αβγά, μεσαία
100 γρ. σόδα , αναψυκτικό
600 ml ηλιέλαιο
Για το ντιπ γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. κύμινο
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com