Σολομός gravadlax με παντζάρι – Πώς θα τον φτιάξετε
Ακολουθήστε βήμα – βήμα τη συνταγή του Άκη.
Ο αγαπημένος σας σολομός με παντζάρι, μουστάρδα και άνηθο. Απλώστε τον σε φρέσκο ψωμί και απολαύστε τον!
Υλικά
2 ματσάκια άνηθο
1 κιλό σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα
Για τη μαρινάδα
400 γρ. αλάτι, χοντρό
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. κονιάκ
8 αστεροειδείς γλυκάνισους
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.σ. πιπέρι , σε κόκκους
Για τον σολομό
250 γρ. παντζάρια
Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. μουστάρδα, αγγλική
400 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
πιπέρι , φρέσκο
1 τσιαπάτα, μεγάλη
20 γρ. ρόκα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com