Συνταγή για τέσσερις λαχταριστές σάλτσες για βραστά λαχανικά
Αν τα παιδιά σας αρνούνται να φάνε λαχανικά, φτιάξτε μια από τις τέσσερις σάλτσες που σας προτείνουμε για μια πιο πλούσια γεύση.
Για την κάθε σάλτσα ανακατεύουμε τα παρακάτω υλικά και έπειτα περιχύνουμε τα βραστά λαχανικά.
Σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα: 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1 κ.γ. πικάντικη μουστάρδα, 1-2 κ.σ. ξίδι (κατά προτίμηση μπαλσάμικο), αλατοπίπερο και 1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Με μπλε τυρί ή ροκφόρ: 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3 κ.σ. τριμμένο μπλε τυρί ή ροκφόρ και 1 κ.σ ξίδι. Δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αλάτι αν χρειαστεί.
Με ελιές και λιαστές ντομάτες: 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3 κ.σ. ξίδι , 2 κ.σ ψιλοκομμένη σάρκα ελιάς, 2 λιαστές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές λωρίδες, αλατοπίπερο και λίγο ξερό βασιλικό.
Με πιπεριές Φλωρίνης: 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρούς κύβους, 1 κ.σ μουστάρδα, χυμό από 1 λεμόνι, 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο.