Αυτή η συνταγή συνδυάζει το πλιγούρι με τον αρακά σε ένα νοστιμότατο πιάτο το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με χούμους και τραγανές πίτες.
Υλικά
Για το ταμπουλέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. πλιγούρι, μέτριο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. νερό
300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το χούμους
400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα
2-3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. κύμινο
1/2 σκ. σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
2 αραβικές πίτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com