Ένα εύκολο νηστίσιμο πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι αλλά μπορείτε να το απολαμβάνετε χωρίς ενοχές κάθε εποχή. Ιδανικό συνοδευτικό για ουζάκι.
Υλικά
3 κρεμμύδια
1 κιλό χταπόδι, σε πλοκάμια
100 ml κρασί λευκό
5-6 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
450 γρ. χυμό πορτοκαλιού
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com