Δέκα έξυπνες συνταγές για να αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα
- Γεμιστά αυγά stuffed eggs
- Πατατοσαλάτα με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας
- Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια
- Τονοσαλάτα με βραστό αυγό και σως πορτοκαλιού – βαλσάμικου
- Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα
- Αυγό βραστό όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά
- Αλμυρό κέικ με βρασμένα αυγά και χαλούμι
- Σαλάτα του σεφ light
- Ανοιχτό σάντουιτς με σολομό, γαρίδες και αυγά
- Σπιτικό κλάμπ σάντουιτς με τυρί κρέμα και αυγό
Σας έχουν ξεμείνει πολλά κόκκινα βραστά αυγά από το Πάσχα; Δείτε τα πιο γρήγορα, υγιεινά, νόστιμα και εύκολα σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε για όλη την οικογένεια!
Γεμιστά αυγά stuffed eggs
Υλικά:
- 6-7 αυγά βρασμένα αυγά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο
- Λίγες νιφάδες μπούκοβο για το πασπάλισμα
Πατατοσαλάτα με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας
Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες
- 2 αυγά βραστά
- 1/2 στήθος κοτόπουλο
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 2 μικρά αγγουράκια
- Αλάτι και λίγο ρίγανη
- Μαγιονέζα
Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια
Υλικά:
για 1 μερίδα
- 1/2 στήθος κοτόπουλου μαδημενο
- 1 αυγό για βράσιμο
- 5 ντοματίνια
- 1 πρέζα αλάτι
Τονοσαλάτα με βραστό αυγό και σως πορτοκαλιού – βαλσάμικου
Υλικά:
για 1 μερίδα
- 90 γρ. κονσέρβα τόνου
- 1/2 μεσαίου μεγέθους ντομάτα
- 1/2 μεσαίου μεγέθους πράσινη πιπεριά καμπάνα
- 1/2 μεσαίου μεγέθους κόκκινη πιπεριά κέρατο
- 1 αυγό για βράσιμο
- 2 πρέζες αλάτι
Για τη σως:
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα
Υλικά:
για 1 τορτίγια
- 1 τορτίγια
- 2 αυγά για βράσιμο
- 1 μικρή ντομάτα
- 1 φέτα τυρί του τοστ
- 1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή ή κοτόπουλο καπνιστό ή ότι άλλο αλλαντικό θέλουμε
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% λιπαρά
Αυγό βραστό όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά
Υλικά:
για 1 μερίδα
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι
- 1 φέτα ψωμί
- Λίγο αλάτι
Αλμυρό κέικ με βρασμένα αυγά και χαλούμι
Υλικά:
- 400 γρ αλεύρι φαρίνα
- 200 γρ μαγιονέζα light
- 50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 250 γρ γιαούρτι αγελάδος
- 1 κ.γ μπέικιν
- 220 γρ χαλλούμι ή άλλο τυρί που προτιμάτε τριμμένο
- 80 γρ Gouda τριμμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κ.γ πιπέρι
- 1 κ.γ σκόρδο
- 2 κ.σ ketchup
- 4 μεσαία αυγά βρασμένα
- 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 100 γρ γαλοπούλα ψιλοκομμένη
Σαλάτα του σεφ light
Υλικά:
1 μερίδα
- 4-5 φύλλα μαρούλι
- 1/2 ντομάτα
- 1/4 αγγούρι
- 2 αυγά βραστά
- 1 φέτα γαλοπούλα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. κοφτές τυρί τριμμένο (15 γρ.)
- 1 μικρό παξιμάδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Για τη σως:
- 1-2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι (40-50γρ.)
- 1 γεμάτη κ.σ. κέτσαπ (20 γρ)
- 1 κ.γ. ξύδι
Ανοιχτό σάντουιτς με σολομό, γαρίδες και αυγά
Υλικά:
1 μερίδα
- 1 μπαγκετάκι ολικής άλεσης (ή 2 φέτες μαύρο ψωμί γερμανικού τύπου)
- Τονοσαλάτα για αλλειμμα
- 1 φέτα Σολομός καπνιστός
- Γαρίδες μικρές βρασμένες (έτοιμες από το σουπερμάρκετ σε νερό)
- 1 αυγό βραστό σφιχτό σε φέτες
- 4 φετούλες φρέσκιας Μοτσαρέλας
- 1 κτγλ. Πέστο βασιλικού
Σπιτικό κλάμπ σάντουιτς με τυρί κρέμα και αυγό
Υλικά:
1 μερίδα
- 3 φέτες ψωμί του τόστ
- Τυρί κρέμα ή μαγιονέζα
- 2 φύλλα μαρουλιού
- 2-3 φέτες ντομάτας
- 1 φέτα τυρί
- 1 βραστό αυγό