Το πασχαλινό τσουρέκι...αλλιώς - Δύο συνταγές για τα πιο ιδιαίτερα αλμυρά τσουρέκια

Photo by _thecookingproject_ on Instagram

Δύο πεντανόστιμες συνταγές για αλμυρά πασχαλινά τσουρέκια, που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια!

Το πασχαλινό τσουρέκι σε μια πιο ιδιαίτερη, αλμυρή εκδοχή που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό στο τραπέζι της Λαμπρής.

Γιατί πρέπει να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι; Κάντε τη διαφορά φέτος το Πάσχα, και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!

Η ομάδα του mothersblog σας παρουσιάζει δύο εκπληκτικές συνταγές για φανταστικά αλμυρά τσουρέκια.

Πασχαλινό αλμυρό τσουρέκι

Συστατικά

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 300 ml γάλα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ μαργαρίνη
  • Φέτα
  • Πολύχρωμες πιπεριές
  • 2 κρόκος αυγού
  • Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1ο: Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.

Βήμα 2ο:Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 3ο:Βάζουμε τα ασπράδια αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα

Βήμα 4ο:Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.

Βήμα 5ο:Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.

Βήμα 6ο:Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη που την έχουμε λιώσει.

Βήμα 7ο:Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Βήμα 8ο:Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε και την ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Βήμα 9ο:Το χωρίζουμε σε 3 μέρη και απλώνουμε φέτα και πολύχρωμες πιπεριές.

Βήμα 10ο:Κλείνουμε καλά και δίνουμε σχήμα από τσουρέκι.

Βήμα 11ο:Το τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα 39×12 εκατοστά, αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.

Βήμα 12ο:Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.



Τσουρέκι με σπανάκι

Υλικά

  • 550γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 40γρ. μαγιά νωπή
  • 200γρ. σπανάκι
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50γρ. φέτα
  • 3 αβγά
  • 200ml γάλα χλιαρό
  • 120γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για επάλειψη

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

Οδηγίες

Βήμα 1ο: Σε ένα μπολ διαλύετε τη νωπή μαγιά με 50ml από το χλιαρό γάλα και μισή κουταλιά από το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αφήνετε το μίγμα στην άκρη για να αφρίσει.

Βήμα 2ο: Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το σπανάκι και το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν καλά, τα στραγγίζετε καλά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη φέτα.

Βήμα 3ο: Ανακατεύετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τον πολτό από σπανάκι και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς, ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε.

Βήμα 4ο: Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι το ζυμαράκι να πατιέται με το δάχτυλο και να επανέρχεται.

Βήμα 5ο: Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 6ο: Έπειτα, χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και το ανοίγετε σε μακρόστενα μπαστούνια. Τα σκεπάζετε ξανά με πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.

Βήμα 7ο: Στη συνέχεια, τα ανοίγετε λίγο ακόμα και πλέκετε τα μπαστούνια σε πλεξούδα.

Βήμα 8ο: Ενώνετε τις άκρες τις πλεξούδας για να γίνει στρογγυλό το τσουρέκι και το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 9ο: Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Βήμα 10ο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφετε το τσουρέκι με το αβγό και το ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved