Τσιπούρα στον ατμό με πουρέ γλυκοπατάτας - Τέλειος συνδυασμός

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ως είθισται την Κυριακή των Βαϊων τρώνε ψάρι. Λίγο πριν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, λοιπόν, μαγειρέψτε τσιπούρα στον ατμό και συνοδεύστε το ψάρι με πουρέ γλυκοπατάτας και σπαράγγια.

Υλικά

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
80 γρ. ταχίνι
40 γρ. μέλι
χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι

Για την τσιπούρα

300 γρ. τσιπούρα, φιλέτο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. σπαράγγια

Για τη σάλτσα

50 γρ. ταχίνι
40 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 κ.γ. μέλι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο
λάιμ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved