Ατομικά πασχαλινά τσουρέκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Αφράτα τσουρεκάκια, με μαστιχωτή υφή δια χειρός Άκη.
Αντί για το κλασικό τσουρέκι φτιάξτε τσουρεκάκια ατομικά, αφράτα και μυρωδάτα. Διακοσμήστε τα με κόκκινα αυγά και στολίστε το πασχαλινό τραπέζι!
Ο Άκης μας δίνει τη συνταγή και την εκτέλεσή της βήμα-βήμα:
Υλικά:
15 γρ. μαγιά ξηρή
200 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
550 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
150 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. μαστίχα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 αβγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
1 ασπράδι
20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για τα πασχαλινά αβγά
500 γρ. νερό, χλιαρό
60 γρ. ξίδι, λευκό
6 αβγά, λευκά βρασμένα
28 ml κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com