Νηστίσιμη σοκολατίνα - Χωρίς ζάχαρη και δεν χρειάζεται καν ψήσιμο
- Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας για όσους έχουν γενέθλια τη Μεγάλη Εβδομάδα
- Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.
Γενέθλια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα; Φτιάξτε μία χειροποίητη, νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα.
Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε τη συγκεκριμένη συνταγή και οποιαδήποτε άλλη περίοδο καθώς δεν περιέχει ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και είναι μία υγιεινή εναλλακτική για γλυκό ακόμα και για τα μικρά παιδιά.
Ακόμα ένα πλεονέκτημά της; Δεν χρειάζεται ψήσιμο.
Πώς θα φτιάξετε τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Cristina Matos-Albers
Υλικά:
Για τη βάση:
- 150 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια
- 85 γραμμάρια χουρμάδες
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για την κρέμα:
- 200 γραμμάρια κάσιους
- 220 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
- 120 γραμμάτια βουτυροκακάο
- 100 γραμμάρια maple syrup
- 45 γραμμάρια κακάο
Για τη διακόσμηση:
- φρέσκιες φράουλες
- αμυγδαλα φιλέ
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά θα χρειαστείτε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Επίσης, φροντίστε να έχει βάλει τους χουρμάδες και τα κάσιους σε νερό αποβραδίς.
Βάλτε τα φουντούκια στο multi, «χτυπήστε» τα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τους χουρμάδες (αφού πρώτα τους έχετε στραγγίξει), το κακάο και το νερό. «Χτυπήστε» τα ξανά μέχρι να πάρετε μία τραγανή υφή. Απλώστε το μείγμα στην φόρμα και βάλτε την στο ψυγείο για όση ώρα ετοιμάζετε την κρέμα.
Βάλτε στο multi τα κάσιους (αφού πρώτα έχουν στραγγίξει), το βουτυροκακάο, το γάλα αμυγδάλου, το maple syrup και το κακάο και «χτυπήστε» τα μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.
Απλώστε την κρέμα πάνω από την τραγανή βάση και βάλτε την σοκολατίνα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για τουλάχιστον δύο ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.