Πασχαλινό τσουρέκι με ελαιόλαδο και σταφίδες - Διαφορετικό και πολύ νόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Παραδοσιακή συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο και μαλακό τσουρέκι χωρίς καθόλου γαλακτομικά. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή για όσους προτιμούν τις πιο απαλές γεύσεις.
Υλικά:
12 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
440 γρ. νερό, χλιαρό
120 ml ελαιόλαδο
4 αβγά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. αλάτι
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σταφίδες, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί ή νερό και σουρωμένες
ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο
1 κρόκο, για άλειμμα
σουσάμι, για διακόσμηση
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com