Μαγειρική για παιδιά: Πασχαλινά cupcakes με frosting και ζαχαρόπαστα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Γιορτάστε το Πάσχα μπαίνοντας στην κουζίνα με τα παιδιά και φτιάχνοντας τα πιο χαριτωμένα πασχαλινά γλυκάκια. Cupcakes κοτοπουλάκια με frosting που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.
Υλικά:
Για τα cupcakes
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 βανιλίνη
20 γρ. γάλα, 3,5%
1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τα κοτοπουλάκια
ζάχαρη άχνη, λίγη
ζαχαρόπαστα μαύρη
πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com