Ψωμί σταυρός - Η συνταγή για να το φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ενα αφράτο χριστόψωμο σε σχήμα σταυρού για τις μέρες του Πάσχα. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία και ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα.
Υλικά:
250 γρ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γλυκάνισο, σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
30 γρ. σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com