Γαλλική σοκολατόπιτα - Νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Για το πασχαλινό τραπέζι σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα αρέσει σε όλους: γαλλική σοκολατόπιτα με βάση για γλυκιά τάρτα και κρέμα με βελούδινη υφή.
Υλικά:
250 ml κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
3 αβγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. νερό
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
8 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια του 13 εκ. μαλακωμένο
βάση για γλυκιές τάρτες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com