Gelato κακάο - Το απόλυτο γλυκό μετά το πασχαλινό τραπέζι
Φτιάξτε μόνες σας το αυθεντικό ιταλικό παγωτό!
Ένα παγωτό που θα σας το ζητάνε συνέχεια τα μικρά σας! Ότι πρέπει να το χαρούν σήμετα το απόγευμα!
Συστατικά
4 γρ. φύλλα ζελατίνης, + λίγο νερό για να τα μουλιάσουμε
450 γρ. γάλα, 3,5%
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κακάο
30 γρ. γλυκόζη
30 γρ. γάλα σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
80 γρ. κρόκους, από 4 μέτρια αβγά
270 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
50 γρ. φουντούκια, σπασμένα
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com