Συνταγή για σπιτικό ψωμί!
Τι καλύτερο από το να τρώει το παιδί σας ψωμί από τα χεράκια σας;
Υλικά
· 1 κιλό σκληρό αλεύρι
· 2½ ποτήρια χλιαρό νερό
· 2 φακελάκια ξερή μαγιά
· 1 κ.γλ. ζάχαρη
· 3 κ.γλ. αλάτι
· Λίγο σουσάμι για το γαρνίρισμα
· Λίγο λάδι
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά που έχετε διαλύσει σε λίγο νερό. Ρίχνετε όλα τα υλικά και προσέχετε το νερό να το ρίχνετε σιγά σιγά ώστε να δείτε πόσο χρειάζεται. Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια σας τότε η ζύμη είναι έτοιμη. Σε ένα μπολ που έχετε λαδώσει, βάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα. Όταν δείτε ότι έχει φουσκώσει, μοιράζεται τη ζύμη σε τρία μέρη και την πλάθετε σε φρατζολάκια. Τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα αφήνετε για ακόμα δύο ώρες για να φουσκώσουν και άλλο. Σε ένα ταψί που έχετε αλευρώσει, βάζετε τα φρατζολάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.