Παιδικά cookies με πορτοκάλι και φουντούκια
Σπιτικά μπισκότα, πεντανόστιμα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους
Κάθε σπίτι που έχει παιδιά πρέπει απαραιτήτως να έχει στη μπισκοτιέρα του ένα γλυκό κέρασμα για τα πιτσιρίκια.
Αυτά τα μπισκότα με πορτοκάλι και φουντούκια, είναι πραγματικά το κάτι άλλο!
Το μυστικό για να μην χάσουν τη φρεσκάδα τους είναι να τα φυλάξετε σε ένα αεροστεγές βάζο. Εάν μαλακώσουν πολύ, μπορείτε να τα ξαναβάλετε στο φούρνο για λίγο ή βάλτε λίγο ρύζι στο βάζο, για να απορροφά την υγρασία.
Δείτε την εύκολη συνταγή!
Υλικά
- 220 γρ. βούτυρο
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 110 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. φουντούκια χονδροσπασμένα
- 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 2 αυγά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C.
Βήμα 2ο:Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα.
Bήμα 3ο: Στη συνέχεια, τα χτυπάμε σε δυνατότερη ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και διογκωθούν. Προσθέτουμε τα ¾ αλεύρι με τον χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Bήμα 4ο:Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Bήμα 5ο:Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα εντελώς.
Bήμα 6ο:Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σκέτη μύτη και σε ταψάκια που έχουμε αλείψει με βούτυρο, δημιουργούμε στρογγυλά σχήματα, τα οποία προσέχουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, παίρνουμε μία ποσότητα 20-35 γραμμάρια με ένα κουτάλι της σούπας.
Bήμα 7ο:Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου και ψήνουμε στους 170-180˚C για 25-30 λεπτά.
Kαλή σας απόλαυση! Ιδανικά και για τους μεγάλους, που μπορούν να τα βουτάνε στον ελληνικό καφέ τους! Ο συνδυασμός είναι απίστευτα γευστικός!