Καλοκαιρινή συνταγή: Ντοματόρυζο με ψητά ντοματίνια
Χορταστικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
Αν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε και έχετε ξεμείνει από ιδέες, δοκιμάστε αυτό το κλασικό, εύκολο μελωμένο και με λίγα υλικά ντοματόρυζο.
Υλικά
Για τα ντοματίνια
500 γρ. ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κλ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
Για το ντοματόρυζο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
800 γρ. νερό, βραστό
1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com