Σπιτική ζουμερή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Εύκολη συνταγή για σπιτική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κανταΐφι και γιαούρτι

Αν έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι, σίγουρα θα θυμάστε την υπέροχη γεύση πορτοκαλιού που σας άφησε στο στόμα.

Δεν είναι όμως μόνο νόστιμη είναι και εύκολη στην παρασκευή της.Ας δούμε τι θα χρειαστείτε:

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. μέλι
  • 1-2 φύλλα αρμπαρόριζας

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο ή σπορέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 βανιλίνες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • πορτοκάλι, σε φέτες
  • δυόσμο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved