Συνταγή για κατακόκκινα καραμελωμένα μήλα
Φτιάξτε νόστιμα και κατακόκκινα καραμελωμένα μήλα που μπορείτε να δώσετε ως κέρασμα σε κάθε μικρό επισκέπτη.
Μηλαρακια μικρά (Φιρίκια) όσα θέλουμε
Ζάχαρη ανάλογη με το πόσα μήλα θέλουμε να καλύψουμε (2-3 κούπες για 10 μηλαρακια)
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Αγοράζουμε όσο πιο μικρά μηλαρακια γίνετε και τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε. Τα καρφώνουμε σε όλο το μήκος τους ξυλαράκι απο σουβλάκι. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να γίνει καραμέλα (προσοχή να μην μας καεί και πικρίσει). Αν θέλουμε, αφού καραμελοποιηθει η ζάχαρη, μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο κόκκινα μηλαρακια. Τα βουτάμε μέσα κρατώντας τα από το ξυλαράκι δεν θέλουμε παχύ στρώμα καραμέλας για να δαγκώνονται εύκολα! Τα καρφώνουμε πάνω σε αυτοσχέδιο κομμάτι από φελιζολ, ή ό,τι άλλο μας βολεύει, να παγώσει η καραμέλα. Όταν στεγνώσουν μπορούμε να τα τυλίξουμε σε σελοφάν και να τα κάνουμε δωράκι.