Τραγανά καλαμαράκια τηγανητά σε 10'
Να πως θα πετύχετε τα ωραιότατα τηγανιτά καλαμαράκια και σε γεύση και σε εμφάνιση
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τα πιο τραγανά τηγανητά καλαμαράκια που έχετε φάει ποτέ με σάλτσα αγιολί!
Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. καλαμποκάλευρο
- 40 γρ. σιμιγδάλι
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα αγιολί
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- μυρωδικά, φρέσκα
- πάπρικα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com