Το πιο εύκολο banoffee με ζαχαρούχο γάλα

Το καλύτερο και πιο νόστιμο Banoffee με τραγανή μπισκοτένια βάση, πλούσια καραμέλα με υπέροχη ελαφριά σαντιγί και σάλτσα σοκολάτας!

Το πιο εύκολο banoffee με ζαχαρούχο γάλα

Ψάχνεις ένα εύκολο γλυκό που να διεγείρει όλες σου τις αισθήσεις με μια μόνο μπουκιά; Μήπως έχεις και στο ντουλάπι των τροφίμων σου ζαχαρούχο γάλα; Αν απάντησες “ναι” και στις δύο ερωτήσεις είσαι στο σωστό άρθρο!

Οι συνταγές με ζαχαρούχο γάλα είναι πολύ της μόδας!

sidagi gia banoffee

Τι είναι όμως το ζαχαρούχο γάλα;

Είναι φρέσκο γάλα με ζάχαρη που έχει αφαιρεθεί η περισσότερη υγρασία του και έχει συμπυκνωθεί με τον βρασμό σε χαμηλή φωτιά.

Αν παρατείνεις το βράσιμο, τότε έχεις το dulce de leche, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που μπαίνει στο περίφημο banoffee!

Δείτε τη συνταγή για το καλύτερο banoffee!

Συστατικά για το banoffee:

  • 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας ή μουστοκούλουρα
  • 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 κ.τ.σ ξύσμα από πορτοκάλι
  • 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
  • 3 τεμάχια μπανάνες

Για την καραμέλα:

  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα

Για την σαντιγί:

  • 500 ml κρεμά γάλακτος (36%)
  • 2 1/2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη

Για την σάλτσα σοκολάτας:

  • 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 70 ml γάλα ζεστό
  • 2 κ.τ.σ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Εκτέλεση:

Με το πρώτο πράγμα που ξεκινάμε είναι με την καραμέλα γιατί θα μας πάρει ώρα.

Για την καραμέλα:

Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 τμχ ζαχαρούχο γάλα(με τη συσκευασία όπως είναι) με νερό να τα καλύπτει, όταν το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε για 3 ώρες.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε ζεστό νερό να είναι συνεχώς καλυμμένα.

Βήμα 3ο: Πρέπει να κρυώσουν πλήρως πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Για την βάση:

Βήμα 1ο: Σε μια τετράγωνη( 30χ30) ή στρογγυλή φόρμα κέικ (28εκ) βουτυρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2ο: Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Μετά προσθέσετε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την ζάχαρη άχνη.

Βήμα 3ο: Τοποθετήστε το μείγμα των μπισκότων στο πάτο της φόρμας και πιέστε για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη επιφάνεια.

Βήμα 4ο: Βάλτε το σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 5ο: Κόψετε τις μπανάνες σε κομμάτια και αραδιάσετε τις πάνω στην επιφάνεια του μπισκότου καλύπτοντας το όλο.

Βήμα 6ο: Απλώστε το καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα να καλύψει πλήρως τις μπανάνες. Ίσως το ζαχαρούχο να χρειαστεί λίγο ζέσταμα, σε αυτή την περίπτωση, αφαιρέστε το από τη συσκευασία και βάλτε το σε ένα τηγάνι απλά να ζεσταθεί.

Bήμα 7ο: Απλώστε πάνω στο μπισκότο και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες, (ή στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να γίνει πιο γρήγορα).

Για την σαντιγί:

Βήμα 1ο: Χτυπήσετε την κρεμά γάλακτος και σταδιακά προσθέσετε την ζάχαρη άχνη για να κάνετε την σαντιγί.

Βήμα 2ο: Απλώστε τη σαντιγί πάνω από το καραμελώμενο γάλα με μια σπάτουλα και μετά κάνετε με ένα πιρούνι σχέδια κατά μήκος.

Για την σάλτσα σοκολάτας:

Βήμα 1ο: Κάνετε μια σάλτσα σοκολάτας βάζοντας την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και μετά προσθέσετε μέσα στο μπολ το καυτό γάλα, ανακατέψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα και θα έχετε μια παχύρευστη σάλτσα σοκολάτας.

Βήμα 2ο: Γαρνίρετε με σάλτσα σοκολάτας και καβουρδισμένο αμύγδαλα

Τιπ:

  • Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε περισσότερα τεμάχια ζαχαρούχο να βράσουν επειδή παίρνουν χρόνο και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για τις επόμενες συνταγές μας ή για το επόμενο banoffee μας.
  • Τα 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα είναι περίπου 800 γρ.

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved