Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού - Πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση

Εύκολες και γρήγορες μπάρες λεμονιού που θα λατρέψετε.

Απλά υλικά για το καλύτερο γλυκό με μπισκότο και κρέμα λεμόνι.

Eίναι απίστευτα δροσερές οι συγκεκριμένες μπάρες, και αποτελούν μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή επιλογή, για την παραλία.

Οφέλη λεμονιού

Μπορεί η ξινή γεύση του λεμονιού να κάνει τα παιδιά να μην το θέλουν, όμως μπορεί να προστεθεί σε διαφορετικές συνταγές για να προσθέσει μια όξινη γεύση.

Ταυτόχρονα, μπορεί να εξασφαλίσει ότι το παιδί σας θα έχει όλα τα οφέλη που μπορεί να του προσφέρει.

Αυτό το εσπεριδοειδές είναι μια πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμίνης C που βοηθά στη βελτίωση των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών του μικρού σας.

Δείτε τη συνταγή για τις φανταστικές μπάρες με γεύση λεμονιού

Υλικά:
Για τη βάση:

  • 200 γρ. τρίμματα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Βήμα 1ο: Για τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Βήμα 2ο: Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι η τσέρκι 24χ24 και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για τις μπάρες λεμονιού.

Βήμα 3ο: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Βήμα 4ο: Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια όπως κάνουμε για το cheesecake.

Βήμα 5ο: Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η βάση μπισκότου πριν βάλουμε μέσα την κρέμα λεμόνι.

Για την κρέμα λεμονιού:

Βήμα 1ο: Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά, να ομογενοποιηθεί η κρέμα λεμόνι για τις μπάρες λεμονιού.

Βήμα 3ο: Περιχύνουμε την ψημένη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15΄ περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα λεμόνι.

Βήμα 4ο: Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό.

Βήμα 5ο: Παγώνουμε τις μπάρες λεμονιού στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 6ο: Κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια.

Βήμα 7ο: Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αν θέλετε έντονο κίτρινο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κοφτό κ.γλ κουρκουμά ή λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα προσθέτουμε στο ανακάτεμα των υλικών πριν βάλουμε την κρέμα στο ταψί.

Kαλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved