Καλοκαιρινή τούρτα ψυγείου με ροδάκινα – Έτοιμη σε 10’

Το ροδάκινο είναι η επιτομή του καλοκαιρινού φρούτου.

Υπάρχει πιο νόστιμο, δροσερό, ζουμερό και χορταστικό φρούτο από το ροδάκινο;

Το γεύεσαι στην παραλία το απόγευμα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, με την αλμύρα ακόμη στα χείλη. Το διαλέγεις για υγιεινό σνακ το πρωί, μέσα στη ζέστη και την υγρασία της πόλης.

Με λίγη φαντασία και μερικά απλά υλικά, και κυρίως ξοδεύοντας ελάχιστο χρόνο, μπορείς να μεταμορφώσεις το ροδάκινο σε μια απολαυστική τούρτα ψυγείου.

Οφέλη ροδάκινου

Eπίσης, τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνες A, C, E, K και έξι από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η βιταμίνη Α και η βήτα καροτίνη βοηθούν την όραση, ενώ η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η βιταμίνη Ε έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση, ενώ η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος.

Τα ροδάκινα περιέχουν επίσης θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, νιασίνη, φολικό οξύ και παντοθενικό οξύ, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τα κύτταρα και τα νεύρα.

Αυτή η τούρτα θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών σας!

Τι θα χρειαστείς:

  • Μία κομπόστα ροδάκινο
  • 1 κιλό μπισκότα σαβαγιάρ
  • Κρέμα άνθος αραβοσίτου (γεύση της επιλογής σας)
  • 1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:

Bήμα 1ο: Ξεχωρίζεις το σιρόπι από τα φρούτα της κομπόστας. Βουτάς ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο σιρόπι και τα στρώνεις σε ένα ταψί.

Bήμα 2ο: Φτιάχνεις την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις πήξει το μείγμα, το στρώνεις πάνω στα μπισκότα.

Bήμα 3ο: Βάζεις μια δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα ξανά.

Bήμα 4ο: Στο τέλος, βάζεις τα ψιλοκομμένα φρούτα για διακόσμηση αλλά και extra θεσπέσια γεύση. Μετά από μία ώρα παραμονής στο ψυγείο, η τούρτα σου είναι έτοιμη!

Kαλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved