Πανεύκολες καλοκαιρινές συνταγές για δροσερά γλυκά - Ιδανικές για να τις φτιάξετε οικογενειακά
Αυτές οι συνταγές θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια!
Ποιο παιδί θα πει όχι σε γλυκό; Ειδικά εάν έχει βάλει κι αυτό το χεράκι του.
Δείτε παρακάτω μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές χωρίς αλεύρι που θα δελεάσουν τα μικρά της οικογένειας ώστε να «σπαταλήσουν» δημιουργικά και διασκεδαστικά, τον χρόνο τους στην κουζίνα.
Τσιζκέικ πορτοκάλι χωρίς ψήσιμο
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά:
- 10 μπισκότα
- 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 400gr τυρί κρέμα
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια (κρατάμε φέτες πορτοκάλι για τη διακόσμηση)
- 200gr τυρί μασκαρπόνε
- 100gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές γάλα
- 184ml κρέμα γάλακτος (όχι light)
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Σπάμε τα μπισκότα (δεν τα πολτοποιούμε). Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και να τα χτυπήσουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή απλά να τα κομματιάσουμε με τα χέρια μας.
Βήμα 2ο: Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά καλά μεταξύ τους έως ότου δημιουργήσουμε μια “πάστα”.
Bήμα 3ο: Αδειάζουμε την πάστα μπισκότου σε ένα ταψάκι 23εκ. και με τα δάκτυλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού τη στρώνουμε ομοιόμορφα ως βάση.
Bήμα 4ο: Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να “σφίξει” η βάση μας.
Βήμα 5ο: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το γάλα και ομογενοποιούμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 6ο: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτη και παχύρρευστη. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.
Bήμα 7ο: Βγάζουμε τη βάση του τσιζκέικ από το ψυγείο. Αδειάζουμε στο ταψάικι το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Bήμα 8ο: Διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Βάζουμε το τσιζκέικ ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 4 ώρες (ή όλο το βράδυ) πριν το σερβίρουμε.
Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή (με 2 υλικά)
Αυτό είναι το πιο εύκολο παγωτό που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι με δύο μόνο υλικά – κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα – χωρίς παγωτομηχανή!
Ετοιμάζοντας το παγωτό μπορούμε επίσης να προσθέσουμε αρωματικά όπως βανίλια, φλοιό πορτοκαλιού, ή κακάο και να του δώσουμε επιπλέον γεύση με αγνά και φυσικά υλικά.
Στην συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια κέικ, σπασμένα μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, ζαχαρωμένα φρούτα, σιρόπι καραμέλας ή πουρέ φρούτου και να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο επιδόρπιο παγωτού με στρώσεις από υλικά της επιλογής μας.
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να ετοιμάσετε το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό μαζί με τα παιδιά σας!
Υλικά:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Eκτέλεση:
Βήμα 1ο: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2ο: Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει η κρέμα μας παχύρευστη.
Βήμα 3ο: Αδειάζουμε, απλώνουμε το μείγμα μας σε μακρόστενο δοχείο με καπάκι και το βάζουμε για 12 ώρες στην κατάψυξη.
Βήμα 4ο: Σερβίρουμε σε μπολάκια.
Kαλή απόλαυση!