Αυτά τα σνακ κάνουν θραύση στην Disneyland (εικόνες)
Η συνταγή για Dole whip και churros που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και εσείς στο σπίτι.
Ανάμεσα σε όλα τα μικρά και υπέροχα πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στα πάρκα της Disney είναι και οι λιχουδιές που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Ωστόσο, αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι τη Γαλλία, την Αμερική ή το Τόκιο για να επισκεφθείς ένα από τα τρία πάρκα της Disney μπορείς να φέρεις τη μαγεία και τα λαχταριστά αυτά σνακ στο σπίτι.
Πρόσφατα το Disney Park blog μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους τις δημοφιλείς αυτές συνταγές που είναι ανάρπαστες στα πάρκα. Το Dole whip και τα churros είναι ακριβώς εκείνα τα γλυκά/επιδόρπια (πείτε τα όπως θέλετε) που όλοι θέλουμε να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι.
Dole Whip
Το Dole Whip είναι ένα κρεμώδες, παγωμένο επιδόρπιο με γεύση ανανά που λιώνει στο στόμα. Είναι τόσο δροσιστικό και μπορούν να το καταναλώσουν ακόμη και όσοι ακολουθούν vegan και χωρίς γαλακτοκομικά διατροφή. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Disney και τα πάρκα της.
Churro
Ωστόσο, αν πάλι θέλετε κάτι τραγανό και έξτρα γλυκό, δεν έχετε παρά να φτιάξετε τα churro. Μια ισπανική και πορτογαλική συνταγή. Αξίζει να γνωρίζετε ότι στα πάρκα πωλούνται περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια churro κάθε χρόνο.
Οι μυστικές συνταγές της Disney για Dole whip και churro σύμφωνα με το Disneyland app
Υλικά για Dole Whip
- 2 μεγάλες κουταλιές παγωτό (της αρεσκείας σας)
- 113 γραμμάρια χυμό ανανά
- 2 κούπες παγωμένο ανανά
Εκτέλεση:
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε.
- Βάλτε σε ένα κορνέ, στριφογυρίστε στο ποτήρι και έτοιμο.
- extra tip: μπορείτε αντί για σκέτο παγωτό να σερβίρετε σε ένα ποτήρι με χυμό ανανά.
Υλικά για churro
- 1 κούπα νερό
- 8 κ.τ.σ. βούτυρο
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1 1/2 κούπες σπορέλαιο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3/4 κ.τ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
- Ενώστε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ελάχιστη κανέλα σε ένα κατσαρολάκι. Φέρτε σε σημείο βρασμού.
- Μειώστε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα στην κουτάλα σας. Βγάλτε από το μάτι της κουζίνας και αφήστε να ξεκουραστεί για 5- λεπτά.
- Προσθέστε τα αυγά (ένα τη φορά) και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα. Αφήστε στην άκρη.
- Βάλτε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο να ζεσταθεί.
- Μόλις κάψει αρκετά το λάδι με ένα κορνέ σχηματίστε churro και τηγανίστε τα.
- Μόλις ροδίσουν βάλτε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
- Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε. Έπειτα πάρτε τα churro και περάστε τα από το ζαραρωμένο μείγμα.
Καλή απόλαυση!