Υγιεινό πρωινό για μαμάδες: Scrambled eggs με κουρκουμά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Ο κουρκουμάς ονομάζεται και «χρυσό μπαχαρικό» εξαιτίας του ζωηρού κίτρινου χρώματός του. Η χρήση του χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια από τον Βεδικό πολιτισμό στην Ινδία και με την πάροδο των αιώνων έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για καλούς λόγους.
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται συχνά και ως συμπλήρωμα διατροφής μιας έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά και ακόμη και αντιμικροβιακά αποτελέσματα. Είναι ένα πολύ θρεπτικό μπαχαρικό και σήμερα έχουμε την τέλεια συνταγή για να τον εντάξετε και στο πρωινό σας: scrambled eggs με κουρκουμά!
Υλικά:
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 1 σκ. σκόρδο
- 4 αβγά, μέτρια
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. κουρκουμάπιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ρόκα
- 8 ντοματίνια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com