Γιουβέτσι θαλασσινών – 'Ενα πιάτο που μυρίζει θάλασσα

Μια σούπερ καλοκαιρινή συνταγή για γιουβέτσι.

Γιουβέτσι θαλασσινών – 'Ενα πιάτο που μυρίζει θάλασσα

Φτιάξτε ένα νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια. Προσθέστε λαχανικά, μυρωδικά και απολαύστε το.

Υλικά

500 γρ. γαρίδες, Νο1
8-9 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό καλαμάρια
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πράσο
2 στικ σέλερι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο κότας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. ούζο
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
750 γρ. νερό
500 γρ. μύδια, με κέλυφος
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτες λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved