Γιουβέτσι θαλασσινών – 'Ενα πιάτο που μυρίζει θάλασσα
Μια σούπερ καλοκαιρινή συνταγή για γιουβέτσι.
Φτιάξτε ένα νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια. Προσθέστε λαχανικά, μυρωδικά και απολαύστε το.
Υλικά
500 γρ. γαρίδες, Νο1
8-9 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό καλαμάρια
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πράσο
2 στικ σέλερι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο κότας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. ούζο
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
750 γρ. νερό
500 γρ. μύδια, με κέλυφος
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτες λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com