Κριθαράκι με καπνιστό τόνο - Μία εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο κριθαράκι από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συνδυάστε ζυμαρικά με ψάρι και θα έχετε ένα πεντανόστιμο κυρίως γεύμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500-700 γρ. νερό
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό φιλέτο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ρόκα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved