Δανέζικα κρουασανάκια αφράτα και λαχταριστά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Παραδοσιακή συνταγή από τη Δανία, ιδανική για όλες τις ώρες για γλυκό ή για σνακ. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν.
Υλικά:
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 660 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. αλάτι
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 αβγό, μέτριο
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
- 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com