Πιταράκια Μήλου - Παραδοσιακό γλύκισμα με φέτα και πετιμέζι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου με φέτα και χειροποίητη ζύμη.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 350 γρ. φέτα
- πιπέρι
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. θυμάρι,
- 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- πετιμέζι
- δυόσμο
Δειτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com