Πιταράκια Μήλου - Παραδοσιακό γλύκισμα με φέτα και πετιμέζι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου με φέτα και χειροποίητη ζύμη.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 350 γρ. φέτα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. θυμάρι,
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • πετιμέζι
  • δυόσμο

Δειτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved