Γλυκό με αβγά τηγανητά - Μια πρωτότυπη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε
'Ενα νόστιμο κέικ, ιδιαίτερο στη γεύση .
Φτιάξτε ένα κέικ με ένα απαλό γλάσο και σερβίρετε με κομπόστα ροδάκινο και μπέικον καρύδας.
Υλικά
Για τη βάση
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
170 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ασπράδια, από 4 μέτρια αβγά
1 αβγό, μέτριο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
500 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
420 γρ. ροδάκινα, σε κομπόστα
μπέικον καρύδας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com