Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ασιατικό πιάτο με σολομό στον φούρνο και αρωματική σάλτσα.
Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. αλάτι
- 800 γρ. σολομό, 4 φιλέτα χωρίς δέρμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
- 1 σκ. σκόρδο
- πιπέρι
- 1 κ.σ. σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- 1 λάιμ, σε φέτες
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com