Φτιάξτε ένα νόστιμο αρωματικό κοτόπουλο με λεμόνι και κρόκο Κοζάνης. Τέλειο κυρίως γεύμα.
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 2 σκ. σκόρδο
- φλούδες λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 200 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- κόλιανδρο
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com