Συνταγή για τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν σιγά σιγά και ήδη όσες έχετε μικρά παιδάκια έχετε στολίσει και το σπίτι ανάλογα. Στις ωραίες πιατέλες που έχετε, συνήθως βάζετε μελομακάρονα ή κουραμπιέδες.
Εμείς όμως σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για να γεμίσετε το σπίτι με πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!
ΥΛΙΚΑ:
• 400 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή βανίλια
• 200 γραμμάρια κρέμα τυρί.
• 30 -35 φουντούκια.
• 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
• Τρούφα σοκολάτας
• Τρίμμα καρύδας.
• 30 ξυλάκια (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Θρυμματίζετε σε μούλτι ή με μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
• Ανακατεύετε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την κρέμα τυριού μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
• Όταν γίνουν μια ενιαία μάζα τα πλάθετε σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τοποθετείτε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι.
• Τα απλώνετε σε ένα πιάτο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.
• Ετοιμάζετε την σοκολάτα λιώνοντας την σε μπεν μαρι .
• Βγάζετε τα μπαλάκια από το ψυγείο και καρφώνετε από ένα ξυλάκι στο καθένα.
• Βουτάτε κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και μετά το βουτάτε στην τρούφα ή στο τρίμμα καρύδας , μπορείτε να αφήσετε μερικά μόνο με την σοκολάτα .
• Όταν λιώσετε την σοκολάτα την αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βουτήξετε σε αυτήν τα μπαλάκια για να μην λιώσουν.
Είναι έτοιμα! Καλά Χριστούγεννα!
Από το sintagi.gr