Συνταγή για απολαυστικές πατάτες με σπιτική μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον και γραβιέρα. Ιδανικό ορεκτικό και όχι μόνο.
Υλικά
Για τις πατάτες
4 πατάτες, μεσαίες
1 λίτρο νερό
1 κύβο κότας
Για την μπεσαμέλ
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. γάλα, 3,5%
1 αυγό, μεσαίο
αλάτι
πιπέρι
Για τα λαχανικά
2 κρεμμύδια
250 γρ. μανιτάρια champignon
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Για τη σύνθεση
150 γρ. μπέικον, σε φέτες
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το πυρίμαχο σκεύος
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com