Παραδοσιακό παστίτσιο - Η μαμαδίστικη συνταγή
Παραδοσιακό παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συνταγή για το ελληνικό, μαμαδίστικο και αγαπημένο παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ!
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλα
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1.200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κύβους κότας
- 200 γρ. νερό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1,5 λίτρα γάλα, 3,5%, σε θερμοκρασία δωματίου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό, μεσαίο
Για τη σύνθεση
- 30 γρ. ελαιόλαδο, για το ταψί
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, βρασμένα
- 1 αυγό, μεσαίο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη, φρέσκια
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com