Συνταγή για νόστιμο cheesecake με κολοκύθα
Cheesecake με κολοκύθα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με τυρί κρέμα! Ιδανικό φθινοπωρινό cheesecake κολοκύθας!
Συστατικά
Για τη βάση:
- 80 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 3 αυγά, μέτρια
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί
- 1 κ.σ. κονιάκ
- κανέλα, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com