Ραβανί με ρούμι και κρέμα λευκής σοκολάτας - Γλυκό ιδιαίτερο και πεντανόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το αγαπημένο γλυκό αλλιώς. Μια διαφορετική συνταγή για να αναβαθμίσετε το ζουμερό σιροπιαστό ραβανί!
Υλικά:
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 50 γρ. γλυκόζη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 170 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Για το σιρόπι
- 650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. ρούμι
Για το ρεβανί
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά, μεσαία
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 10 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
Δείτε τη διαδιακσία στο akispetretzikis.com