Ραβανί με ρούμι και κρέμα λευκής σοκολάτας - Γλυκό ιδιαίτερο και πεντανόστιμο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το αγαπημένο γλυκό αλλιώς. Μια διαφορετική συνταγή για να αναβαθμίσετε το ζουμερό σιροπιαστό ραβανί!

Υλικά:

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 170 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. ρούμι

Για το ρεβανί

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα

Δείτε τη διαδιακσία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved