Μανιταρόσουπα με σελινόριζα και λάδι τρούφας
Τώρα που χειμωνιάζει οι σούπες έχουν την τιμητική τους.
Μια εύκολη συνταγή για να αναβαθμίσετε την κλασική σπιτική μανιταρόσουπα.
Υλικά
1 κρεμμύδι
300 γρ. σελινόριζα
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. μανιτάρια champignon
50 γρ. κρασί λευκό, ξηρό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
800 γρ. νερό, βραστό
1 κύβο λαχανικών
250 γρ. γάλα, 3,5%
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. λάδι τρούφας
Για το σερβίρισμα
100 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com