Μανιταρόσουπα με σελινόριζα και λάδι τρούφας

Τώρα που χειμωνιάζει οι σούπες έχουν την τιμητική τους.

Μια εύκολη συνταγή για να αναβαθμίσετε την κλασική σπιτική μανιταρόσουπα.

Υλικά

1 κρεμμύδι
300 γρ. σελινόριζα
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. μανιτάρια champignon
50 γρ. κρασί λευκό, ξηρό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
800 γρ. νερό, βραστό
1 κύβο λαχανικών
250 γρ. γάλα, 3,5%
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. λάδι τρούφας

Για το σερβίρισμα

100 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι
ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved