Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο καταΐφι!
Οι γιορτές πλησιάζουν και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Μπορεί, οι μικροί μας φίλοι να τρελαίνονται για την σοκολάτα, υπάρχουν όμως κι άλλα γλυκά εξίσου λαχταριστά.
Εμείς σας προτείνουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο καταΐφι που θα ενθουσιάσει όχι μόνο την οικογένειά σας, αλλά και τους καλεσμένους σας.
ΥΛΙΚΑ:
- ½ κιλό καταΐφι
- 3 φλιτζ. (του τσαγιού) αμύγδαλα (κοπανισμένα)
- Ανθόνερο
- 2 κουτ. κανέλα
- Λάδι , Ζάχαρη , Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 4 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 φλιτζ. νερό
- Χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την κανέλα και λίγο ζάχαρη και ανθόνερο
για να δημιουργήσετε την γέμιση.
• Παίρνετε ένα κομμάτι από το καταϊφι και ενώνετε τις δύο άκρες.
• Bάζετε λίγη γέμιση στη μέση και στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό.
• Όταν τυλίξετε όλο το καταΐφι το βάζετε σε ενα πιρέξ ή ταψί βουτυρωμένο .
• Ρίχνετε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι και έπειτα το ψήνετε
για 30 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς.
• Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν ψηθεί το καταϊφι περιχύνετε με ζεστό σιρόπι
και το σκεπάζουμε να μαλακώσει.
Το καταΐφι είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!