Vegan παστίτσιο με πολλά λαχανικά και μπεσαμέλ
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα νηστίσιμο παστίτσιο χωρίς κιμά με πολλά λαχανικά και μπεσαμέλ! Θα γίνει το αγαπημένο σας.
Υλικά
Για τη σάλτσα
2 μελιτζάνες
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Για τη μπεσαμέλ
80 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
800 γρ. ρόφημα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
δυόσμο
ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com