Συνταγή για αφράτα τσουρέκια

Αφράτα, μαλακά & μυρωδάτα τσουρεκάκια για όλες τις ώρες! Ενθουσιάστε φίλους και συγγενείς με αυτή την συνταγή!

Συνταγή για αφράτα τσουρέκια

Υλικά:
2 κιλά αλεύρι σκληρό
6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
σουσάμι

Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά. Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα). Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα. Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου. Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη. Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε. Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved